Copyright © 2023. All Rights Reserved

Зехтинът - един от любимите продукти на испанците

15 април 2021
Зехтинът - един от любимите продукти на испанците

Днес ще ви разкажем за Испания и производтсвото на маслини и зехтин – основна съставка в продуктите на марката La Chinata.

Испания е най-големият производител на маслини в Европейския съюз, както и на първо място по количество и качество на произведения зехтин.

Неслучайно зехтинът е сред любимите продукти на испанците. Твърди се, че испанецът консумира средно около 12 кг. зехтин годишно, за разлика от останалите националности, които консумират средно по-малко от половин килограм (с изключение Тунис, които водят класацията).

В света има 6 вида зехтин, които се различават спрямо състава, хранителните свойства и процесите, на които е бил подложен. Най-качественият зехтин е “extra virgin” – той се получава от първото студено пресоване на подбраните маслини. Този вид зехтин е най-качествен и здравословен, защото в него са съхранени всички полезни свойства и това е първото масло, което се извлича от маслините. Точно такива са и всички зехтини La Chinata, на които можете да наслаждавате ежедневно, включвайки ги в менюто си.

Вече не е нужно да пътувате до Испания, за да си осигурите качествен испански екстра върджин зехтин, по-известен и като „течно злато“. Ще го намерите при La Chinata в магазини на адрес:

 

ул. "Кракра" 24
ул. "Веслец" 35
ул. "Екзарх Йосиф" 55
и онлайн на: www.lachinata.bg

 

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още