Copyright © 2023. All Rights Reserved

Здравословната алтернатива на безалкохолните напитки

28 декември 2020
Здравословната алтернатива на безалкохолните напитки

Когато ни се пийва нещо свежо и студено, най-често посягаме към безалкохолните газирани напитки, но те никак не са здравословен избор. За щастие обаче, те далеч не са единствената ни опция!

 

В търсенето на нещо, което да утолява жаждата, да освежава и най-вече да ни помага да се чувстваме добре, се роди и идеята за La Chinata напитка от алое вера, маслинови листа, джинджифил и мака, направена изцяло от растения от биологично земеделие и подсладена с панела (нерафинирана захар от цяла тръстика, типична за Централна и Латинска Америка, получена при варенето и изпаряването на сок от захарна тръстика), вместо бяла захар.

 


На първо място сред полезните ѝ съставки е високо цененото алое вера, което спомага за прочистването на храносмилателната система. Маслиновите листа, от своя страна, са чудесен антиоксидант и противовъзпалително средство. Джинджифилът спомага за предотвратяването на сърдечни заболявания, облекчава мигрена и действа като мускулен релаксант. Добавената мака повишава издръжливостта, спортните постижения и общото благосъстояние, а също така регулира и увеличава функцията на ендокринната система, облекчава предменструалните симптоми и тези на менопаузата.

 

Препоръчително е напитката да се пие студена или на стайна температура. Допълва се чудесно с пълнозърнести бисквитки или сладки, а за почитателите на соленото препоръчваме да я комбинират с печени ядки или пуканки.

 

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още