Медът от портокалов цвят се добива от белите цветове на лимоновото дърво, цитрона и портокалотово дърво. Комбинира се много добре с десерти или за да подслади някоя напитка. Освен това е силен мултивитамин, така че никога не е излишно да имате едно бурканче вкъщи. Днес ви предлагаме една рецепта за тост с плодове, рикота и мед, която ще ви накара да си оближете пръстите!
Съставки:
4 филийки селски хляб
4 супени лъжици свежа рикота
200 гр. сезонни плодове
4 супени лъжици мед от портокалов цвят La Chinata
листа свежа мента
кората и сокът на 1 лайм
Начин на приготвяне:
Нарежете плодовете и ги смесете в купа заедно с кората и сока на лайма. Добавете четирите лъжици мед и оставете настрана докато приготвяте хляба. Изпечете филийките в тостер или за 5 минути на фурна, за да станат златни и хрупкави.
Оставете ги да изстинат за кратко, а след това ги намажете с рикота, добавете плодовете и още от меда с портокалов цвят на La Chinata.
Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!
прочети ощеНай-добрият вариант за дезинфекция на ръцете!
прочети ощеИдеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.
прочети ощеЗнаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?
прочети още