Copyright © 2023. All Rights Reserved

Специалните грижи, от които има нужда сухата кожа

25 февруари 2021
Специалните грижи, от които има нужда сухата кожа

Сухата кожа има нужда от специална грижа, за да я възстановим и предпазим от раздразнения. Тя е много по-чувствителна към външните влияния като слънцето, студа, вятъра и мръсния въздух.

 

Причината за това е липсата на хидратация и липиди (мазнини) в структурата на различните слоеве. Ключово за възстановяването на хидратацията е засилването на защитната бариера на кожата.

 

С възрастта мастните и потните жлези започват да работят по-бавно и с това доставят по-малко мазнини и влага. Подследствията са загуба на еластичност и поява на бръчки. Отразяват се също и неправилният хранителен режим, както и неподходящата за този тип кожа козметика.

 

Ето защо изборът на подходяща и адекватна козметика е от такова значение за поддържане на балансирана и сияйна кожа. Грижата за нея е важна както за младата кожа, така и за по-зрялата, за да се предотврати преждевременната поява на бръчки и да се запази изящният ѝ вид.

 

На първо място ежедневното почистване е основно при грижата за всеки тип кожа. Поддържането ѝ чиста гарантира доброто усвояване на избраните продукти. За суха кожа на лицето препоръчваме почистващата пяна с череша на La Chinata, която почиства в дълбочина и хидратира нежно. Ако обикновено не носите грим и не се нуждаете от толкова дълбоко почистване, ръчните сапуни La Chinata са чудесен избор, както и класическият сапун със зехтин на La Chinata, който е особено подходящ за раздразнителна кожа.

 

Чудесен избор за добрата хидратация е дневният крем с ликопен на La Chinata. Сред основните му съставки са екстра върджин маслиновото масло и ликопенът, които овлажняват и подхранват кожата като същевременно забавят оксидативните процеси и я предпазват от свободните радикали. Минералите в концентрираната термална вода пък успокояват чувствителната и склонна към зачервяване кожа. Заради слънцезащитния си фактор, кремът е предназначен за дневна употреба, но може да бъде използван и като нощен.

 

А при много суха кожа вълшебното олио на La Chinata има чудотворен ефект. Няколко капки от него могат да се добавят и към грима, като това осигурява допълнителна доза хидратация през целия ден.

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още