Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?
Този уникален продукт се характеризира със своя махагонен цвят и интензивен, наситен аромат.
Шери оцетът на La Chinata от провинцията Херес притежава силен вкус, който подобрява ястията и добавя отличителна нотка на сосовете, салатите и винегретите. И се приготвя от шери вино, като преминава през традиционно отлежаване, придобивайки много ароматен и мек вкус.
Оцетът от Херес може да бъде два вида – първият трябва да отлежи минимум шест месеца в дъбова бъчва. Вторият е оцет от Херес – РЕЗЕРВА, който изисква период на отлежаване от поне две години, но често могат да се намерят и 20-30 годишни оцети.
Със своя отличителен характер, той е продукт с богата история и произходи и има главна роля в средиземноморската кухня. А вълнуващата му идентичност, както и съвместимостта му с голямо разнообразие от ястия, го превръщат в звездна съставка в много кулинарни шеджоври от цял свят, от най-традиционните до най-авангардните.
Това е перфектният дресинг за салати и консервирани храни, например като риба тон, а също така може да бъде идеалната съставка за различни сосове или маринати. Подходящ е за яхнии от месо и дори за приготвяне на страхотни десерти.
И днес ви споделяме точно една такава сладка рецепта, която ще ви изненада много приятно: поширани круши с нар и оцет от Херес La Chinata!
Съставки:
4 круши
1 чаена чаша шери оцет от Херес La Chinata
3 чаени чаши сок от нар
пръчка канела
50 грама захар
3 зрънца кардамон
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесете оцета от Херес La Chinata, сока от нар, захарта и подправките. Загрейте докато започне да завира и намалете огъня.
Обелете крушите, като оставите дръжките им и ги поставете в течността.
Варете за 15-20 минути, докато крушите омекнат и придобият розов цвят.
Извадете ги от течността и ги оставете да изстинат за малко.
Поднесете в красива чиния с йогурт или ванилов сладолед, малко от сладкия шери сос и зрънца нар като украса.
Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!
прочети ощеНай-добрият вариант за дезинфекция на ръцете!
прочети ощеИдеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.
прочети ощеТази седмица включваме нашия любим крем от артишок La Chinata в една бърза и здравословна рецепта
прочети още