Copyright © 2023. All Rights Reserved

Рецепта: Салата "Никозе" със сьомга и дресинг от маслинова горчица

26 март 2021
Рецепта:  Салата "Никозе" със сьомга и дресинг от маслинова горчица

Горчицата с черни маслини на La Chinata се отличава с интензивен вкус, притежаващ традиционното пикантно докосване, така характерно за горчицата, но този път в съчетание с аромата на черни маслини. Тази комбинация гарантира уникален вкусов контраст, който несъмнено ще обогати вашите ястия.

Идеална е за месни ястия, като дресинг за салати или за да придадете кремообразна текстура на зеленчуци, сандвичи или гурме хапки. Този път сме избрали да използваме маслиновата горчица, за да направим вкусен дресинг за салата със сьомга. Ето и рецептата!

 

Продукти:

 

листа маруля или айсберг

100 гр. зелен фасул

200 гр. пресни (дребни) картофи

2 бр. яйца

шепа каперси

200 гр. сьомга

 

За дресинга:

 

1 супена лъжица маслинова готчица La Chinata

щипка захар

сол и пипер на вкус

1/2 лимон

1 малка глава лук шалот

2 супени лъжици екстра върджин зехтин La Chinata

 

Начин на приготвяне на дресинга:

 

  1. Накълцайте лука шалот на ситно.
  2. Смесете останалите съставки за дресинга в купа и добавете към тях накълцания лук.

 

За салатата:

 

  1. Варете яйцата в продължение на 7 минути и веднага след това ги прехвърлете в студена вода, след което ги обелете.
  2. Сварете картофите, след което залейте и тях със студена вода.
  3. Сотирайте за кратко зеления фасул, за да омекне леко, но същевременно да остане хрупкав.
  4. Пригответе сьомгата в горещ тиган с малко екстра върджин зехтин. Първо запържете от страната на кожата за около 4 минути, след което обърнете и гответе още 2 минути. Отстранете кожата и нарежете на парчета.
  5. Накъсайте зелените листа на салатата в чиния, отгоре сложете сьомгата, каперсите, фасула, картофите, маслините и яйцата, нарязани наполовина. Залейте с дресинга и сервирайте.

 

Добър апетит!

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още