Copyright © 2022. All Rights Reserved

Рецепта: Плосък хляб наан със свинско месо, кисело мляко и чътни от манго

21 май 2021
Рецепта: Плосък хляб наан със свинско месо, кисело мляко и чътни от манго

Чътни сосът от манго и ябълка с екстра върджин зехтин притежава изкушаващ аромат и горчиво-плодов вкус, а текстурата му много наподобява конфитюр.

 

Приготвя се на слаб огън от манго, ябълки, оцет от бяло вино, захар, екстра върджин зехтин, сол и подправки като горчица и карамфил.

 

Чудесно си подхожда с месните пастети и пастетите със сирене на La Chinata, както и с хлебните пръчици с екстра върджин зехтин, а също така и добавен към кисело мляко, салати или плодови салати. Особено добре се комбинира с птиче месо или с по-мазни продукти като иберийско свинско или фоа гра. За тази рецепта ви препоръчваме индийски хляб Наан, който представлява леко бухнали плоски питки.

 

Представяме ви нашата рецепта за хляб Наан със свинско, кисело мляко и чътни от манго, от която със сигурност ще си оближете пръстите!

 

Необходими продукти:

 

400 гр. кайма от свинско месо

1 скилидка чесън

1 с.л. екстра върджин зехтин La Chinata

100 гр. кисело мляко

80 гр. чътни от манго и ябълка La Chinata

сок от лайм

кориандър и магданоз

4 бр. питки Наан (рецепта за плосък индийски хляб вижте ТУК)

 

 

Начин на приготвяне:

 

  1. В тиган с малко екстра върджин зехтин запържете свинската кайма заедно с чесъна за около 4 минути.
  2. Добавете чътни соса и сока от лайм и продължете готвенето още няколко минути до пълна готовност.
  3. Препечете леко питките Наан в тиган или на скара и ги намажете с кисело мляко. Добавете запържените съставки от тигана и завършете с кориандър и наситнен магданоз.

 

Добър апетит!

 

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още