Чътни сосът от манго и ябълка с екстра върджин зехтин притежава изкушаващ аромат и горчиво-плодов вкус, а текстурата му много наподобява конфитюр.
Приготвя се на слаб огън от манго, ябълки, оцет от бяло вино, захар, екстра върджин зехтин, сол и подправки като горчица и карамфил.
Чудесно си подхожда с месните пастети и пастетите със сирене на La Chinata, както и с хлебните пръчици с екстра върджин зехтин, а също така и добавен към кисело мляко, салати или плодови салати. Особено добре се комбинира с птиче месо или с по-мазни продукти като иберийско свинско или фоа гра. За тази рецепта ви препоръчваме индийски хляб Наан, който представлява леко бухнали плоски питки.
Представяме ви нашата рецепта за хляб Наан със свинско, кисело мляко и чътни от манго, от която със сигурност ще си оближете пръстите!
Необходими продукти:
400 гр. кайма от свинско месо
1 скилидка чесън
1 с.л. екстра върджин зехтин La Chinata
100 гр. кисело мляко
80 гр. чътни от манго и ябълка La Chinata
сок от лайм
кориандър и магданоз
4 бр. питки Наан (рецепта за плосък индийски хляб вижте ТУК)
Начин на приготвяне:
Добър апетит!
Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!
прочети ощеНай-добрият вариант за дезинфекция на ръцете!
прочети ощеИдеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.
прочети ощеЗнаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?
прочети още