Copyright © 2023. All Rights Reserved

Ползи от започването на деня с екстра върджин зехтин

5 февруари 2021
Ползи от започването на деня с екстра върджин зехтин

Закуската е едно от най-важните хранения за деня и е добре да подбираме храни богати на витамини и минерали, за да бъдем жизнени и енергични през целия ден. Именно за това, добавянето на зехтин към сутрешната рутина е толкова добра идея. Зехтинът има многобройни ползи за нашето здраве:

 

  • Съдържа олеинова киселина, която предпазва от сърдечни заболявания.
  • Има високо съдържание на витамини B1, B2, B9, B6.
  • Богат е на минерали като калий, цинк, магнезий и желязо.
  • Мононаситените и полинаситените мастни киселини на зехтина са здравословни мазнини, които регулират нивата на така наречения „лош холестерол“.
  • Грижи се за доброто храносмилане и помага при газове и киселини.
  • Богат е на полифеноли, които са мононаситени мазнини с противовъзпалителни свойства. Те се грижат за цялотостното благосъстояние на организма и повишават нивата на ендрофините, поради което се считат за естествени антидепресанти.
  • Спомога за детоксикацията и функциите на черния дроб и жлъчката, благодарение на антиоксидантните си свойста и сърържанието на витамин Е.

 

Препоръки

 

Консумирането на зехтин сутрин ни гарантира енергия и е чудесно допълнение към здравословните навици, с които започвате деня си. Направете си вкусна и здравословна закуска като комбинирате екстра върджин зехтин с филийка хляб, за предпочитане пълнозърнест, от ръж, овес или богат на семена.

 

Също така една лъжица екстра върджин зехтин на гладно е чудесен начин, за да се поддържате в добро здраве и да се борите с окисляването на клетките. За да подсилите още повече имунната система, към него може да добавите и малко лимон. Тази комбинация подпомага детоксикацията на огранизма, храносмилането и премахването на излишните килограми.

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още