Copyright © 2020. All Rights Reserved

Рецепта: Огретен от картофи и артишок

22 октомври 2021
Рецепта: Огретен от картофи и артишок

Артишокът от Тудела е много използван в гурме кулинарията благодарение на своите уникални вкус и текстура. Подходящ е за множество кулинарни комбинации, за да се приготвят различни вкусни ястия като: сосове и пастети, гарнитури за месо и риба, както и за паста и ориз.

 

Днес ви споделяме една много лесна и вкусна есенна рецепта!

 

Съставки:


500 гр. картофи
1 буркан артишок в екстра върджин зехтин La Chinata
100 мл. прясно мляко
200 мл. сметана за готвене
1 яйце
сол и пипер

 

Начин на приготвяне:


1. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 1 см.
2. В купа смесете прясното мляко, сметаната и яйцето. Подправете сместа.
3. В подходящ съд наредете картофите и нарязан артишок, като ги редувате с течната смес.
4. Печете на 190ºC за 30-40 минути до златисто.

 

Добър апетит!

Употреба и съхранение на екстра върджин маслиново масло

Много важно за съхранението на зехтина е той да бъде на хладно и сухо място, при слабо осветление.

прочети още
Рецепта: Печени филийки с рикота, плодове и мед от портокалов цвят

Днес ви предлагаме една рецепта за тост с плодове, рикота и мед, която ще ви накара да си оближете пръстите!

прочети още
Кремът за лице, който ще ви стане любим тази зима!

Заради слънцезащитния си фактор, кремът е предназначен за дневна употреба, но може да бъде използван и като нощен.

прочети още
Любимият ни начин за премахване на грима и следите от токсини

Перфектната алтернатива за онези, които предпочитат по-леките продукти пред почистващото мляко.

прочети още