Артишокът от Тудела е много използван в гурме кулинарията благодарение на своите уникални вкус и текстура. Подходящ е за множество кулинарни комбинации, за да се приготвят различни вкусни ястия като: сосове и пастети, гарнитури за месо и риба, както и за паста и ориз.
Днес ви споделяме една много лесна и вкусна есенна рецепта!
Съставки:
500 гр. картофи
1 буркан артишок в екстра върджин зехтин La Chinata
100 мл. прясно мляко
200 мл. сметана за готвене
1 яйце
сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 1 см.
2. В купа смесете прясното мляко, сметаната и яйцето. Подправете сместа.
3. В подходящ съд наредете картофите и нарязан артишок, като ги редувате с течната смес.
4. Печете на 190ºC за 30-40 минути до златисто.
Добър апетит!
Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!
прочети ощеНай-добрият вариант за дезинфекция на ръцете!
прочети ощеИдеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.
прочети ощеЗнаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?
прочети още