Copyright © 2022. All Rights Reserved

Рецепта: Огретен от картофи и артишок

22 октомври 2021
Рецепта: Огретен от картофи и артишок

Артишокът от Тудела е много използван в гурме кулинарията благодарение на своите уникални вкус и текстура. Подходящ е за множество кулинарни комбинации, за да се приготвят различни вкусни ястия като: сосове и пастети, гарнитури за месо и риба, както и за паста и ориз.

 

Днес ви споделяме една много лесна и вкусна есенна рецепта!

 

Съставки:


500 гр. картофи
1 буркан артишок в екстра върджин зехтин La Chinata
100 мл. прясно мляко
200 мл. сметана за готвене
1 яйце
сол и пипер

 

Начин на приготвяне:


1. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 1 см.
2. В купа смесете прясното мляко, сметаната и яйцето. Подправете сместа.
3. В подходящ съд наредете картофите и нарязан артишок, като ги редувате с течната смес.
4. Печете на 190ºC за 30-40 минути до златисто.

 

Добър апетит!

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още