Copyright © 2020. All Rights Reserved

Рецепта: Мариновани яйца, пълнени с айоли с екстра върджин зехтин

20 ноември 2020
Рецепта: Мариновани яйца, пълнени с айоли с екстра върджин зехтин

Сосът айоли с екстра върджин зехтин е сред най-почитаните и традиционни вкусове на средиземноморската гастрономия и често е избиран да акомпанира някои от най-класическите ястия от тази кухня като калмари, картофи или ориз.

В този случай ви представяме лесна рецепта, в която да комбинирате сос айоли с вкусни мариновани яйца. Ето я и нея:

 

Съставки:

2 с.л. Айоли с естра върджин зехтин La Chinata

1 ч.л. дижонска горчица

1 с.л. ябълков оцет

6 жълтъка от сварени яйца

Сол и пипер на вкус

Див лук

½ ч.л. кориандър на прах

½ ч.л. сладък червен пипер

 

За мариноването на яйцата:

6 варени яйца

1 бурканче варено цвекло

1 купичка оцет

60 гр. кафява захар

1 с.л. черен пипер на зърна

 

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе маринатата, като изсипете в купа водата от вареното цвекло заедно с нарязанотите парченца цвекло.
  2. Добавете оцета, захарта и зърната пипер. Оставете белените варени яйца да се мариноват в тази смес поне 12 часа, до 3 дни.
  3. За пълнежа разрежете яйцата наполовина и отстранете жълтъците, след което ги смесете със сосa айоли, горчицата, оцета, кориандъра, червения пипер, солта и черния пипер. С готовата смес напълнете половинките белтъци, поръсете с див лук и сервирайте като предястие.
Любимият ни начин за премахване на грима и следите от токсини

Перфектната алтернатива за онези, които предпочитат по-леките продукти пред почистващото мляко.

прочети още
Как да се върнем към здравословните навици през есента?

Възползвайте се от нашите съвети, за едно по-леко и плавно преминаване в новия сезон!

прочети още
Революционни продукти за красота: Ампули с Витамин C и Хидрокситирозол

Ако искате да придадете незабавен озаряващ ефект на лицето си, тези ампули са точният избор!

прочети още
Рол-он дезодорант без антитрансперанти и алуминий

Обогатен с екстра върджин зехтин, масло от жожоба, масло от чаено дърво...

прочети още