Сосът айоли с екстра върджин зехтин е сред най-почитаните и традиционни вкусове на средиземноморската гастрономия и често е избиран да акомпанира някои от най-класическите ястия от тази кухня като калмари, картофи или ориз.
В този случай ви представяме лесна рецепта, в която да комбинирате сос айоли с вкусни мариновани яйца. Ето я и нея:
Съставки:
2 с.л. Айоли с естра върджин зехтин La Chinata
1 ч.л. дижонска горчица
1 с.л. ябълков оцет
6 жълтъка от сварени яйца
Сол и пипер на вкус
Див лук
½ ч.л. кориандър на прах
½ ч.л. сладък червен пипер
За мариноването на яйцата:
6 варени яйца
1 бурканче варено цвекло
1 купичка оцет
60 гр. кафява захар
1 с.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!
прочети ощеНай-добрият вариант за дезинфекция на ръцете!
прочети ощеИдеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.
прочети ощеЗнаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?
прочети още