Copyright © 2023. All Rights Reserved

Малки тайни за красива зряла кожа

19 декември 2020
Малки тайни за красива зряла кожа

С изминаването на времето нашата кожа се променя и постепенно губи своята еластичност и стегнатост. За да имаме ослепителна и здрава кожа е важно да полагаме грижи за себе си както отвътре, така и отвън, защото в крайна сметка всичко се отразява на и си ли личи по кожата. Ето защо е важно да започнем с грижите за нея още от рано, за да я запазим свежа и озарена.

 

Знаем, че зрялата кожа изисква повече внимание и постоянство. Но ако за нея се полагат грижи с правилните продукти, могат доста успешно да се заличат до минимум следите на възрастта. За тази цел е важно на първо място да поддържаме кожата добре хидратирана. Препоръчително е да се използват подмладяващи кремове и козметика, тъй като те осигуряват допълнителна еластичност и регенерират клетките.

 

Рутина в 3 лесни стъпки

 

Ние в La Chinata имаме тристепенна система, при която зрялата кожа получава всичката грижа и внимание, от което се нуждае.

1 Първа стъпка е дълбоко почистване с помощта на скраб за лице с ултрамека текстура, идеален за отстраняване на замърсяванията и за по-добро усвояване на подхранващите продукти от следващите стъпки.

2 Втората стъпка е нощният крем за лице против стареене, който действа по време на съня, намалявайки изразителните линии на лицето и забавяйки появата им.

3 И накрая, дневният ревитализиращ крем със слънцезащита SPF 15, важен за предпазването на кожата от слънцето през цялата година. Той има омекотяващ и успокояващ ефект, поради което е особено подходящ за зряла, чувствителна или раздразнена кожа.

 

Маска за лице с лифтинг ефект

 

Използването на маска веднъж или два пъти седмично осигурява допълнителни хранителни вещества за кожата и същевременно спомага да се елиминират натрупаните токсини. В този случай препоръчваме маска La Chinata с лифтинг ефект, която е изключително подходяща за зряла кожа. Тя съдържа стягащи агенти, които действат изглаждащо върху бръчките на лицето, а ефектът е незабавен.

 

Шия и деколте

 

Нека не забравяме, че лицето не е единствената зона, която има нужда от внимание. За шията и деколтето също са необходими специални грижи, тъй като те сред зоните, които най-често показват признаците на възрастта. За да ги поддържаме хидратирани и да възстановим свежия им вид, препоръчваме нанасянето на няколко капки от вълшебното олио на La Chinata. То е сухо, универсално олио със забележителни хидратиращи свойства, което омекотява и придава блясък, без да омазнява. Абсорбира се бързо и има антиоксидантни и стягащи кожата качества, благодарение на формулата си с мексиканска кора от дърво Тепескохуйте и безсмъртниче.

 

Ръце

 

За ръцете няма нищо по-подходящо от подмладяващия крем за ръце и нокти SPF8, който е и един от най-популярните ни продукти. Обогатен е с екстра върджин зехтин и масло от шипка, което има подмладяващо действие и намалява петната и бръчките, както и белезите. Съдържащите се още кератин и глицерин имат възстановяващо и овлажняващо действие.

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още