Copyright © 2023. All Rights Reserved

Рецепта: Киш с крем от манатарка и трюфел

22 януари 2021
Рецепта: Киш с крем от манатарка и трюфел

Кремът от манатаркa и трюфел на La Chinata се отличава с много интензивни аромат и вкус, така характерни за тези два деликатеса, чиято комбинация е истинско кулинарно изживяване.

 

Трюфелите са идеални за множество рецепти, а деликатният им и проницателен аромат ги прави много предпочитани в изисканата кухня. Те представляват малки подземни гъби с голяма хранителна стойност и високо съдържание на фибри. Освен това са и богат източник на желязо и калий.

 

От своя страна, манатарката има много мек и отличителен вкус и също е чудесен източник на фибри, антиоксиданти и други полезни вещества.

 

Кремът от манатаркa и трюфел си подхожда с чаша червено вино и може да се използва за много рецепти с червено месо, за тестени изделия, сосове, омлети, зеленчуци, картофи, ризото и гъши дроб.

 

Днес ви предлагаме да го включите в една много лесна и вкусна рецепта за киш. Ще ви хареса!

 

Продукти:

 

1 тънък блат маслено тесто за киш

1 бурканче крем от манатарка и трюфел La Chinata

4 яйца

200 гр. гъби асорти

200 гр. аспержи, броколи или други зеленчуци по ваш избор

Сол и пипер на вкус

Екстра върджин зехтин La Chinata

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Сотирайте гъбите в тиган с малко есктра върджин зехтин докато станат готови. Направете същото и със зеленчуците.
  2. В друг съд смесете яйцата с крема от манатарка и трюфел. Добавете сол и пипер на вкус.
  3. Разположете тестения блат във форма за киш и го запечете за 10 минути. Извадете го от фурната и поставете върху блата гъбите и зеленчуците.
  4. След това допълнете със сместа от яйца и крема с манатарки и трюфел и отново запечете за 45 минути докато придобие златист цвят.

 

Добър апетит!

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още