Copyright © 2023. All Rights Reserved

Грижа за ръцете в студеното време

30 ноември 2020
Грижа за ръцете в студеното време

Студеното време често провокира сухота и раздразнения по ръцете. Ето защо през зимните месеци грижата за тях е от изключителна важност. В комбинация с това, използването на агресивни почистващи продукти може да влоши още повече състоянието им и в резултат, да се появят сърбеж, сухота или дори напуквания.

 

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да предотвратите това.

 

На първо място е важно сапунът, който използвате да е високо хидратиращ. Течният сапун на La Chinata е чудесен избор, защото оставя ръцете кадифено меки и защитени. Базиран е на екстра върджин зехтин, който е богат източник на мастни киселини, важни при поддържането на естествените нива на влага в кожата. Олеиновата киселина във формулата му действа като съставна част в клетъчната мембрана и има тонизиращи свойства. Също така защитава кожата от външни фактори, оставя я хидратирана, спомага за нейната регенерация и има стягащ ефект.

 

За да предпазите кожата на ръцете си, също така, е препоръчително да използвате ръкавици, когато почиствате дома си и използвате почистващи препарати.

 

Винаги е добра идея да носите със себе си и подхранващ крем, за да сте сигурни, че ръцете са хидратирани през целия ден. Защото както знаем, ключът към здравата и мека кожа е в постоянството! Много подходящ избор е кремът за ръце и нокти със зехтин на La Chinata, както и кремът против стареене за ръце със слънцезащита SPF 8. С тяхна помощ успешно ще възстановите естествения баланс на кожата.

 

А за случаите когато ви се налага да използвате дезинфектант, може да разчитате на гел дезинфектантът на La Chinata със 70% алкохол, който е обогатен с екстракт от маслинови листа, който от своя страна има антисептични, противомикробни и хидратиратиращи свойства. Така, освен че почиства, дезинфектантът също и омекотява кожата. Той е наличен в две разфасовки - от 60мл., която е компактна и удобна за носене в чанта, както и от 300 мл., подходяща за офиса или дома, например.

 

 

 

 

Как да почистим, тонизираме и овлажним кожата само с една стъпка?

Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!

прочети още
Ново гурме попълнение: екстра върджин маслиново масло с опушен вкус

Идеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.

прочети още
Шери оцет от Херес La Chinata и една сладка рецепта

Знаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?

прочети още