Едно от най-важните неща при пърженето и готвенето със зехтин е да не се превишава температурата от 170-180 градуса. От тази точка нагоре, зехтинът започва да прегаря и именно тогава започва да произвежда вредни за здравето транс мазнини. Тази температурна граница е по-висока при зехтина в сравнение с други олиа. При препоръчителната температура до 180 градуса обаче, той запазва своите ползи за здравето, високото си съдържание на олеинова киселина, витамин Е и полифенолите, които действат като антиоксиданти. Същевременно е по-нискокалоричният и вкусен избор.
Предимства на екстра върджин зехтина за пържене и готвене на храна
Кога да подменим зехтинът за пържене?
Да се порадваме на усещането за свежа, чиста и гладка кожа!
прочети ощеНай-добрият вариант за дезинфекция на ръцете!
прочети ощеИдеална добавка е за месо, риба или печени зеленчуци.
прочети ощеЗнаете ли, че шери оцетът от Херес е първият испански оцет с наименование за произход?
прочети още