Copyright © 2020. All Rights Reserved

Екстра върджин зехтин "Selection" 0,500 ml

15,40 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

Екстра върджин зехтин "Selection"

 

Екстра върджин зехтинът "Selection" е висококачествен продукт, извлечен от най-добрите маслини от сорта зелена маслина. Набавени са чрез ръчно бране от маслиновите гори в северен Касерес и са студено пресовани още в първите 24 часа след беритбата.

 

Областта Сиера де Гата е характерна с микроклимата си. Прибирането на маслиновата реколта започва в първите дни на месец октомври и приключва в края на ноември. Спазването на тази традиция е причината за несравнимите вкусови качества на маслините както и за киселинността, която е по-ниска от 0,3%.

 

Вкусът е наситен с усещане за пресни билки и плодова сладост. Сортът зелена маслина има високи хранителни стойности и благоприятства организма, поради високото си съдържание от над 75% олеинова киселина, процент по-висок отколкото при други сортове. Тези стойности остават непроменени дори и при дълъг престой на зехтина, което го прави един от най-стабилните и издръжливи.

 

Препоръчително е зехтинът „Selection” да се консумира суров. Идеален е за овкусяване на салати, заленчуци, риба и други.

 

Тъмната стъклена бутилка защитава зехтина от светлина и кислород. Препоръчително е да се консумира скоро след отварянето, за да се насладите на неповторимия вкус и качества на зехтина. След отваряне, с течение на времето настъпва окисляване.

 

Не съдържа глутен.

Не съдържа лактоза.

100% растителен продукт.

 

Обем: 500мл.